Pasta alla puttanesca
Retten er oprindeligt en gammel Italiensk opskrift opkaldt efter “glædespigerne” i Napolis gader.
- 200 gr. sorte oliven uden sten (brug dem med sten og fjern selv stenene. Ja, det betaler sig).*
- 3 spsk. kapers*
- 4-5 ansjoser*
- 5 fed hvidløg
- 1 chili (eller et godt skvat af vores chili olivenolie*)
- 1 glas tomatsauce*
- 1 spsk. revet citronskal
- 1 håndfuld hakket persille
- Olivenolie*
- Pasta tagliatelle*
*juhl & agger sortiment
Tilberedning
- Udvand kapers (bare i en skål vand med dem og op efter 10 min.).
- Blend eller atomhak oliven, ansjoser og kapers.
- Opvarm olien (evt. chili olivenolien) på panden og steg hvidløg og chili (hvidløgene må endelig ikke branke, da de ellers bliver bitre)
- I med blandingen af oliven, ansjoser og kapers og steg i 5 min.
- Tilsæt tomatsaucen og kog videre i ca. 15 min. på lavt blus.
- Mens tomatsaucen simrer koges pastaen efter anvisningen (husk rigeligt med salt – ja, vi ved det godt…)
- Tilsæt citron og smag til med salt og peber.
- Tilsæt den hakkede persille.