Pasta alla puttanesca


Retten er oprindeligt en gammel Italiensk opskrift opkaldt efter “glædespigerne” i Napolis gader.

  • 200 gr. sorte oliven uden sten (brug dem med sten og fjern selv stenene. Ja, det betaler sig).*
  • 3 spsk. kapers*
  • 4-5 ansjoser*
  • 5 fed hvidløg
  • 1 chili (eller et godt skvat af vores chili olivenolie*)
  • 1 glas tomatsauce*
  • 1 spsk. revet citronskal
  • 1 håndfuld hakket persille
  • Olivenolie*
  • Pasta tagliatelle*

*juhl & agger sortiment

Tilberedning

  1. Udvand kapers (bare i en skål vand med dem og op efter 10 min.).
  2. Blend eller atomhak oliven, ansjoser og kapers.
  3. Opvarm olien (evt. chili olivenolien) på panden og steg hvidløg og chili (hvidløgene må endelig ikke branke, da de ellers bliver bitre)
  4. I med blandingen af oliven, ansjoser og kapers og steg i 5 min.
  5. Tilsæt tomatsaucen og kog videre i ca. 15 min. på lavt blus.
  6. Mens tomatsaucen simrer koges pastaen efter anvisningen (husk rigeligt med salt – ja, vi ved det godt…)
  7. Tilsæt citron og smag til med salt og peber.
  8. Tilsæt den hakkede persille.